(ВІДЕО) Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робочий візит на українсько-румунський кордон

НАЗАД
18 квiтня 2024 11:20

Днями Голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з іншими депутатами та представниками Консультативної місії ЄС в Україні (EUBAM) здійснила робочу поїздку на ділянку державного кордону з Румунією.

У супроводі першого заступника Голови Держприкордонслужби генерал-майора Володимира Нікіфоренка, першого заступника начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби бригадного генерала Олександра Рибака та начальника Чернівецького прикордонного загону полковника Миколи Романчука гості побували у міжнародному автомобільних пунктах пропуску «Дяківці», «Красноїльськ» та «Порубне», що функціонують на державному кордоні України з Румунією.

В ході візиту прикордонники ознайомили членів делегації з порядком роботи пунктів пропуску та обговорили шляхи вирішення проблемних питань, які, зокрема, стосуються руху через державний кордон великих вантажних транспортних засобів та автобусів.

Також охоронці кордону наголосили на необхідності оснащення пунктів пропуску сучасними технічними засобами для пришвидшення та покращення якості контрольно-пропускних операцій. Крім цього, зверталася увага на можливості розбудови шляхів залізничного сполучення між Україною та країнами ЄС, вдосконалення системи інтегрованого управління кордонами та підвищення рівня комфорту і безпеки подорожніх.

«Інфраструктура українських та румунських пунктів пропуску має відповідати єдиним європейським стандартам, мати схожу інфраструктуру та пропускні можливості. Тоді обидві Сторони зможуть надати подорожнім та бізнесу комфорт і безпеку під час перетинання державного кордону», –зазначив перший заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Володимир Нікіфоренко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси